Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Vaterland Bar & Scene AS

Cult Leader (US)
Vaterland
Support: ATTAN
Søndag 14. April
20:00 // 275.- // 20år
---------------------
---------------------

Det er nærliggende å dra fram fugl fønix-metaforen når det er snakk om Salt Lake City baserte, Cult Leader. Bandet ble til som følge av at kultbandet Gaza falte fra hverandre under trasige omstendigheter. Tre av fire gikk videre og etter et par justeringer i line up hvor bassist ble vokalist var grunnlaget satt.

Siden har det bare gått en vei - de rakk ikke engang å slippe musikk før kontrakten med Converge frontmann Jacob Bannons innflytelsesrike Deathwish label var på plass. Et samarbeid som så langt har fostret en ep og to langspillere. Alle sammen utgivelser som har blitt særdeles godt mottatt av internasjonale presse, men også av fansen som har gitt utgivelsene status som moderne klassikere innen hardcore-infusert ekstreme metal. En påstand som får en solid bekreftelse når Cult Leader er invitert til 2024 utgaven av Roadburn Festivalen for å spille sisteskiva "A Patient Man" (2018) i sin helhet.

Å vurdere et bands innflytelse på sin samtid er alltid en risikabel øvelse, men at Cult Leader har vært viktig for så vel nyoppstartede som mer etablere sjanger-frender er på ingen måte kontroversielt. Et eksempel på dette er stjernespekkede END (Dillinger Escape Plan, Fit For An Autopsy, Counterparts), som har vært veldig åpen om CLs innflytelse. En match som senere også resulterte i slipp split-EP i 2022.

På Vaterland hadde vi gleden av å ha besøk av Cult Leader for en svett og meget utsolgt konsert tilbake i 2019. En konsert som var like brutal og hektisk som den var lidenskapelig og emosjonelt elektrisk. Altså en av de helt spesielle kveldene som det ennå går gjetord om blant de som var der (og de som påstår at de var der). Med sånne minner på lager kunne vi ikke vært mer fornøyd med at Cult Leader nå kommer tilbake til Oslo og den lokale pizzasjappa i Brugata. Dette blir en saftig søndag dere, billetter ute nå!

--------------------

Det norske dommedagsorkesteret ATTAN slapp høsten 2018 sitt debutalbum "End Of." (Fysisk Format) til unison hyllest fra anmeldere i inn- og utland. Metal Hammer UK slo til med 8/10 på rollespillterningen, og skrev at bandet hadde «a sound so grim and merciless everything it touches turns to tar».
I 2019 turnerte bandet både Europa og Japan, de spilte Malakoff og Bukta festivalen her hjemme, samt spillejobber med Cult Of Luna, Cancer Bats og stjernelaget Dead Cross (Patton, Lombardo, Pierson, Crane).

Live er ATTAN er spektakulært kaos uten like. Både visuelt og lydmessig levner bandet minst mulig rom for å trekke pusten. Når bandet selv beskriver seg som «lyden av et folk som suger margen ut av sitt eget bein» vet du at dette, dette blir hardt.

Foruten et bestillingsverk på årets utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival og en tur til ArcTanGent-festivalen i England har det vært stille fra rabaldergjenget i ATTAN siden pesten omfavnet landet i 2020. Dette blir med andre ord den første tradisjonelle konserten i Norge på godt over 3 år. Er det lov å håpe på noe nytt materiale kanskje?

"If Mastodon hated the world and didn't know that prog excisted, this is what they would sound like" - Metal Hammer 8/10

Cult Leader (US) // Vaterland // Support: ATTAN (NO)

Organizer Vaterland Bar & Scene AS
Venue Vaterland
Brugata 9, Oslo, Norge
Date 14. April 2024
Open from 20:00 to 23:00

Cult Leader (US)
Vaterland
Support: ATTAN
Søndag 14. April
20:00 // 275.- // 20år
---------------------
---------------------

Det er nærliggende å dra fram fugl fønix-metaforen når det er snakk om Salt Lake City...

Cult Leader // Vaterland // Support: ATTAN (NO)
Søndag 14. April 20:00 // 275.- // 20år
275,00 NOK