Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
KULTURFABRIKKEN DRIFT AS

Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Sitteplasser

Ledsagere til funksjonshemmede får gratis inngang ved fremvisning av gyldig ledsagerbevis i døren.

Emelie Hollow, for tiden aktuell i Hver Gang Vi Møtes, fra Vinterbro i Ås kommune var 12 år gammel da hun ga ut sin første egenskrevne låt, på Universal Music, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4, og ni år etter at Emelie, tre år gammel, i sin fetters dåp, sang offentlig for første gang med et helt, hva skal man si, nykomponert stykke sang og dans. ”Jeg var veldig sjenert som barn, så det hele var jo temmelig out of character , men det sier kanskje også noe om det store formidlingsbehovet som plutselig kommer inn og overstyrer alt annet”. Hun vokste opp i et hus med musikk rundt seg: Tidlig lærte hun å spille piano, og etter hvert også cello, i tillegg til at hun sang i kor. Hennes far, som er fra New Zealand, sognet mot rock og Iron Maiden, moren mer mot klassisk musikk og singer/songwriter - tradisjonen.
Musikk har i det hele tatt spilt hovedrollen i Emelies liv, som i de tolv årene som har gått siden hun skrev sin første låt har bemerket seg med sin sterke musikalitet, sin vakre vokal – i VG omtalt som ”en krysning av Marit Larsen og Robyn” - og svært personlige låter. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte å høre på Taylor Swift, og at hun lot seg både overraske og inspirere av nakenheten og den bunnløse ærligheten i Swifts tekster. For tenåringen Emelie ga det en stor trygghet å vite at hun ikke var alene om å kjenne på store følelser. 18 år gammel deltok hun i TV, programmet The Stream, og selv om det kanskje ikke er så mange som i dag husker henne for akkurat det, gjorde opplevelsen henne sikker på at det var i musikken hun hadde sitt naturlige ståsted.
Seks år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt spesiell evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er å ta del i en mektig opplevelse – få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.
Med årene har hun dessuten blit t en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista. Emelie og Alan Walkers «LILY», som hun både skrev og var gjestevokalist på, er i dag strømmet mer enn tre milliarder ganger på verdensbasis. Av forbilder trekker hun, foruten Taylor
Swift, frem artister so m Adele, Ane Brun og Norah Jones.
Etter å ha gitt ut sin første EP i 2019, etterfulgt av en Bylarm - konsert i Kulturkirken Jakob som VGs anmelder beskrev som ”overbevisende skamløst”, slapp Emelie i 2021 debutalbumet “Half The Story”. Platen besto av tre
kapitler om de ulike emosjonelle fasene i et kjærlighetsbrudd, og mange var dem som lot seg begeistre, inkludert Aftenposten, som i sin anmeldelse våget påstanden om at Emelie Hollow ”fort kan bli vår neste store pop - eksport”. Selv ser hun på låtskrivingen som en form for terapi og en måte å få uttrykk for det hun ikke alltid er i stand til å si på noen annen måte. Hun ser på seg selv som en ”ekstrovert introvert”, og bærer nesten alltid rundt på en bok. Den store interessen for litteratur gjorde at hun høsten 2019 startet på litteraturstudier ved Universitetet i Oslo.

Emelie Hollow - Kulturfabrikken

http://www.kulturfabrikken.com
Organizer KULTURFABRIKKEN DRIFT AS
Venue Kulturfabrikken Byscene Kristiansund
Kulturfabrikken Byscene Kristiansund
Date 23. November 2024
Open from 19:00
Show starts 20:00

Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Sitteplasser

Ledsagere til funksjonshemmede får gratis inngang ved fremvisning av gyldig ledsagerbevis i døren.

Emelie Hollow, for tiden aktuell i Hver Gang Vi Møtes, fra Vinterbro i Ås...

Billett Emelie Hollow
425,00 NOK