Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Byscenen Haugesund AS

Image for Emelie Hollow // Byscenen Haugesund
Hold dere fast, Emelie Hollow til Byscenen Haugesund đŸ’„ 5. oktober đŸ’„

I salg 26. januar, klokken 10:00!

Livet er fullt av kontraster. Etter Ä ha skrevet sitt seneste album, Solitude, i isolasjon pÄ en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 Är gamle Emelie Hollow denne vinteren en av de sju artistene som kommer sammen for Ä tolke hverandres lÄter i TV2-suksessen Hver gang vi mÞtes.

"Nei, nÄ har dere ringt feil?" Det var hennes umiddelbare reaksjon da produsentene av programmet kontaktet henne. Beskjedenhet er en dyd, men det var en grunn til at de Þnsket Ä ha henne med: De siste Ärene har Emelie Hollow etablert seg som en av vÄre stÞrste og mest strÞmmede artister her hjemme, bÄde som lÄtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan fÄ et helt konsertlokale til Ä nÊrmest glemme Ä puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, lÄten Lily, er til dags dato strÞmmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gÄsehud", og hver mÄned strÞmmes lÄtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger.

Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås kommune var 12 Ă„r gammel da hun ga ut sin fĂžrste egenskrevne lĂ„t, pĂ„ Universal Music, etter Ă„ ha vunnet en lĂ„tkonkurranse i regi av P4, og ni Ă„r etter at Emelie, tre Ă„r gammel, i sin fetters dĂ„p, sang offentlig for fĂžrste gang med et helt, la oss si, nykomponert stykke sang og dans.
"Jeg var veldig sjenert som barn, sĂ„ det hele var ganske out of character, men det sier jo kanskje noe om det store formidlingsbehovet som plutselig kommer inn og overstyrer alt annet”.

Hun vokste opp i et hus med musikk rundt seg: Tidlig lĂŠrte hun Ă„ spille piano, og etter hvert ogsĂ„ cello, i tillegg til at hun sang i kor. Hennes far, som er fra New Zealand, sognet mot rock og Iron Maiden, moren mer mot klassisk musikk og singer/songwriter-tradisjonen. Musikk har i det hele tatt spilt hovedrollen i Emelies liv, som i de tolv Ă„rene som har gĂ„tt siden hun skrev sin fĂžrste lĂ„t har utmerket seg med sin store musikalitet, sin vakre vokal – i VG omtalt som ”en krysning av Marit Larsen og Robyn” - og svĂŠrt personlige lĂ„ter. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte Ă„ hĂžre pĂ„ Taylor Swift, og at hun lot seg bĂ„de overraske og inspirere av nakenheten og den bunnlĂžse ĂŠrligheten i Swifts tekster. For Emelie ga det en stor trygghet Ă„ vite at hun ikke var alene om Ă„ kjenne pĂ„ store fĂžlelser som tenĂ„ring.

18 Ă„r gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, Sju Ă„r senere er hun en etablert artist som stĂ„r stĂžtt pĂ„ egne bein, med en helt egen evne til Ă„ skrive lĂ„ter i skjĂŠringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslĂ„tte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er en mektig opplevelse – fĂ„ artister er i stand til Ă„ gjĂžre en konsertsal sĂ„ stille, og fremkalle like mye gĂ„sehud hos tilhĂžrerne.

Med Ärene har hun blitt en ettertraktet lÄtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, KÞbenhavn, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista.

Etter Ă„ ha gitt ut sin fĂžrste EP i 2019, etterfulgt av en Bylarm-konsert i Kulturkirken Jakob som VGs anmelder omtalte som ”overbevisende skamlĂžst”, har hun sluppet to album, Half the Story og Solitude, I henholdsvis 2021 og 2023. I november 2023 slapp hun julelĂ„ta Jula tilbake.
Selv ser Emelie pĂ„ lĂ„tskrivingen som en form for terapi og en mĂ„te Ă„ fĂ„ uttrykk for det hun ikke alltid er i stand til Ă„ si pĂ„ noen annen mĂ„te. Hun kaller seg en ”ekstrovert introvert”, og bĂŠrer nesten alltid rundt pĂ„ en bok. En av hennes aller stĂžrste drĂžmmer er Ă„ en dag kunne holde konsert i operaen i BjĂžrvika, en annen ambisjonen Ă„ lĂŠre seg mer om produsentfaget. Den stĂžrste drĂžmmen er likevel Ă„ kunne skape noe tidlĂžst og evig som folk ogsĂ„ vil hĂžre pĂ„ om tjue og tretti og fĂžrti Ă„r.
Links to artist

Merchant legal name: Byscenen Haugesund AS

VAT: 930939935

Emelie Hollow // Byscenen Haugesund

Organizer Byscenen Haugesund AS
Venue Byscenen Haugesund
Date 5. Oct 2024
Open from 20:00
Age limit 18

Hold dere fast, Emelie Hollow til Byscenen Haugesund đŸ’„ 5. oktober đŸ’„

I salg 26. januar, klokken 10:00!

Livet er fullt av kontraster. Etter Ä ha skrevet sitt seneste album, Solitude, i isolasjon pÄ en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 Är...

Billett
-
0
+
450,00 NOK