Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
FORENINGEN STUDENTERHUSET

Image for MIKAEL K /// KLONDYKE & LANDSTRYGERNE + Det Upålidelige Vidne
Studenterhuset byder velkommen til Mikael K og hans band Landstrygerne, som byder på sange fyldt til bristepunktet med nærvær, omtanke og et næsten sobert blik på nu- og datid. Support tjansen er delegeret til Det Upålidelige Vidne, en eklektisk og unik samling musikere med rødder i syrerock, afrobeat og jazz.

MIKAEL K /// KLONDYKE & LANDSTRYGERNE:

"Sanger og sangskriver Mikael K er synonym med melodiske ørehængere og en nerve afnærvær i sine tekster. I 2002 dannede Mikael K bandet KLONDYKE. Dengang som nuopstod poesien ud af dagligdagens små fortællinger.

Mikael K lagde et slags dogme ned over sin sangskrivning; at skrive sange om, det og dem ,der ikke umiddelbart syner af meget - det vi overser i forbifarten eller dem, hvis fortælling vi ikke hører om i dagspressen - heri opstår det hverdagspoetiske. Det er blevet til sange om møntvaskerier, oldschool bondemænd og et skænderi på en sovesofa i IKEA.

Mikael K læner sig op ad den traditionelle singer-songwriter tradition, som vi kender den frade store amerikanere, men han har sin helt egen lyd og underspillet facon. Det er danskrock, det er folk, det er popmusik - og så alligevel ikke helt. Det er dansk sangskrivning, når det er allerbedst.

MIKAEL K har levet som omrejsende trubadur i snart 25 år. 7 anmelderroste albums erudkommet og hundredvis af koncerter er spillet rundt om i det danske land. I efteråret 2023 udkom hans seneste album - STILLE URO . Det er et album, hvor der er skrællet helt ind til knoglen. Et album om en moden mands refleksioner over de knubs og
tørre tæsk han fik på vejen; forliste ægteskaber, alt for mange drukture, håbløse jobs og en stille uro. Eller som pressen skrev: “En afklaret sangskriver, der tydeligvis hviler i sig selv.”
(Gaffa ****)

Med sig har Mikael K ( sang, guitar, banjo, mundharpe mm.): På stryge - og kontrabas og theremin den altid trofaste og top professionelle 2.g. eksil-amerikaner Anton Johannes Hejl aka Johs. Johs har været fast bestanddel af
KLONDYKE i alle år - og det på trods af at Johs konstant er på farten som musiker bl.a. med Sorten Muld, Oak Now Willow, Nive & the Deer Children og som teatermusiker.

Liv Vester Larsen på bratsch, violin og kor. Liv er kendt i det danske folkemusikmiljø og har bl.a. spillet med DR´s Ungdoms Ensemble, Huldrelokkk, Høst og The Great Malarkey(UK).

Gæst Vincent på keyboards. Gæst er pladeproducer og studieejer. Han har spillet keyboards på adskillige udgivelser og turnéer med Allan Olsen.

Som en lille kuriositet kan endvidere nævnes, at Mikael K gennem tiden har modtaget enlang række priser for sit virke som sangskriver og musiker bl.a.: Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011, Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver og senest Carl Scharnberg Prisen 2022. Ligesom MIKAEL K og KLONDYKE gennem mange år har været tilbagevendende optrædende på Tønder Festival.

Som optakt til koncerten kan man evt. se eller gense de 10 tv-programmer ‘DIT LIV ER EN
SANG’’ som Mikael K lavede i 2019:
tv2nord.dk/dit-liv-er-en-sang/...

LINK TIL SPOTIFY:
open.spotify.com/artist/3X7XHG...

klondyke.dk

Det Upålidelige Vidne:

"Det Upålidelige Vidne tæller medlemmer fra Syreregn (Thor Boding, Nicklas Burman), The Orgelheimers (Nikolaj Høi, David Besiakov) og Skarn (Mikkel Vinther). En samling musikere der mere eller mindre tilfældigt har fundet hinanden ad snørklede veje, og som ikke har mere imod hinanden end at de gerne vil gå på scenen sammen. Repertoiret er dansksproget beat, rock og ballader, med tekster der omkredser livets ulidelighed og lethed. Der er planlagt en pladeudgivelse i anden halvdel af 2024. "

Merchant legal name: FORENINGEN STUDENTERHUSET

VAT: 15617837

MIKAEL K /// KLONDYKE & LANDSTRYGERNE + Det Upålidelige Vidne

http://studenterhuset.com
Organizer FORENINGEN STUDENTERHUSET
Venue Studenterhuset
Studenterhuset
Date 27. Jun 2024
Open from 19:00 to 23:00

Studenterhuset byder velkommen til Mikael K og hans band Landstrygerne, som byder på sange fyldt til bristepunktet med nærvær, omtanke og et næsten sobert blik på nu- og datid. Support tjansen er delegeret til Det Upålidelige Vidne, en eklektisk og unik samling musikere med...

MIKAEL K /// KLONDYKE & LANDSTRYGERNE + Det Upålidelige Vidne
-
0
+
125,00 DKK