Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Vangsgaards Antikvariat

Natten er et kernetema i den danske romantik, som er underbelyst i litteraturhistorieskrivningen. Det vil forfatteren med dette foredrag råde bod på ved at kaste lys over, hvordan natten gestaltes æstetisk og filosofisk i værker af Adam Oehlenschläger, B.S. Ingemann, N.F.S. Grundtvig og Carsten Hauch.

Natten er scenen for det romantiske subjekts sjælelige spaltninger og sygelige selvrefleksion, men den er også en overgangsfase lastet med metafysisk potentialitet, da den har kapaciteten til at genskabe myten, historien og det holistiske selv- og omverdensforhold. Natten er topos for spaltning, fragmentering, selvopløsning og subjektiv lidelseskamp, men den indvarsler også morgengryets komme og reetableringen af subjektets holistiske verdensforståelse.

Med foredraget ønsker forfatteren at korrigere og nuancere det etablerede billede af Romantikken som idyllens og harmoniens periode ved at zoome ind på natten som et motiv, der fremhæver periodens dystre undertoner, dens galskab og syner, angst og dødslængsel.

Varighed: Mellem 45 min. og 60 min.

Der serveres et gratis glas vin, vand eller sodavand til arrangementet.

Adresse:
Fiolstræde 34-36,
1171 København K,
Denmark

‘Natten i Romantikken’ med Markus Floris Christensen.

http://www.vangsgaards.dk
Organizer Vangsgaards Antikvariat
Venue Vangsgaards Antikvariat
Vangsgaards Antikvariat
Date 13. May 2024
Open from 18:00 to 18:30
Show starts 18:00

Natten er et kernetema i den danske romantik, som er underbelyst i litteraturhistorieskrivningen. Det vil forfatteren med dette foredrag råde bod på ved at kaste lys over, hvordan natten gestaltes æstetisk og filosofisk i værker af Adam Oehlenschläger, B.S. Ingemann, N.F.S....

Standard Billet
Standard siddeplads med et gratis glas vin, vand eller sodavand til arrangementet.
See more
0,00 DKK