Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
BOKHANDLERENS KULTURFORENING

Kunstner, forfatter og musiker Dick Haande inviterer til en kveld sammen med kåsør og forfatter Morten Lorentzen som har gitt ut boken "Mann som roper i skogen". En samling radiokåserier i utvalg.

Boka inneholder kåserier Morten Lorentzen har holdt i NRK P1, P2 og P1+. Lorentzen kommenterer alt fra overflodssamfunnet, politikk-kommentatorer, vennskap, idrett på TV, «brukerundersøkelsene» fra alle hold, folkemeningene, offervilje, snillisme, nyord, føle-TV og vindkraft til flyktninger, fotball, fremtidsyrker og frigjøring.

Knut Nærum har illustert, både forsida og inne i boka

Are Kalvø skriver på bokas bakside:
Av og til lurer eg på om Morten Lorentzen burde skifte namn til Eigentlig Morten Lorentzen. Veldig mange morsomme ting du har sett og høyrt, er nemlig Eigentlig Morten Lorentzen. Det er berre ikke så mange som veit det, sidan det ikkje er Morten som står på scena eller sitt i studio. Men han har skrive det. Og til bergensar å vere, er han ganske lite skrytere.

Men av og til er Egentlig Morten Lorentzen berre Morten Lorentzen og skriv ting som han også framfører sjølv, først og fremst som kåsør i fleire av Norges minst populære radiokanalar. Det er gjerne dei kanalane som held seg med kåsører. Til glede for altfor få dyrkar han her kunsten å vere presist morsom om nesten alt i tekstar som er så korte at du rekk å lese dei medan egget kokar. Og så er det godt tenkt. Men det oppdagar du ofte ikke før etterpå.

Fleire bør lese både Morten Lorentzen og Egentlig Morten Lorentzen. Eg ville begynt med Morten.

Morten Lorentzen (f. 1954) fra Bergen er kanskje mest kjent som tekstforfatter i NRKs radiosuksess «Hallo i uken», det ukentlige humorprogrammet på NRK P2 sammen med bl.a. Espen Beranek Holm og Are Kalvø. De kommenterte ukas nyhetsbilde, norsk politikk og mediebransje i årene 1989 til 2013. Lorentzen skrev tekster til TV-programmene «Senfredag» (NRK, 1986) og «Riksdan» (TV2, 1994-1996). I tillegg er han kjent for sine radiokåserier i NRK, samt tekster for teater, musikk og scene, bl.a. for Jan Eggum og Helge Jordal.

En kveld med Morten Lorentzen og Dick Haande

Organizer BOKHANDLERENS KULTURFORENING
Venue Bokhandleren på Tofte
Østre Strandvei 5, Tofte, Norge
Date 15. March 2024
Open from 18:00 to 23:00
Show starts 20:00

Kunstner, forfatter og musiker Dick Haande inviterer til en kveld sammen med kåsør og forfatter Morten Lorentzen som har gitt ut boken "Mann som roper i skogen". En samling radiokåserier i utvalg.

Boka inneholder kåserier Morten Lorentzen har holdt i NRK P1,...

There are currently no tickets in sale for this event.