Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
BOKHANDLERENS KULTURFORENING

Christina Skjølberg kommer opprinnelig fra Smøla på Nordmøre. Da hun entret den norske bluesscenen for over 10 år siden var det ikke så mange jenter som spilte blues, hverken her hjemme eller ellers i verden. Dette har endret seg siden den gang, men kvinnelige, vensterhendte bluesgitarister vokser fortsatt ikke på trær. Når hun i tillegg kan skilte med gitarferdigheter på høyde med de tøffeste gutta i klassen, og synger med en ekthet, intensitet og innlevelse få kan matche, skjønner vi at vi her snakker om en unik artist.

Christinas musikalske referanser er dypt forankret i 60 og 70-tallets blues, funk og rock, og det samme gjelder fremførelsen på scenen. Publikum som vokste opp med denne musikken og opplevde den live den gang, har etter Christinas opptredener ofte gitt tilbakemeldinger som «jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve dette igjen». Christina gir alt, og vet å underholde sitt publikum.

Christina begynte å spille på norske bluesklubber i 2009. I 2014 gav hun ut sitt debutalbum, «Come andgetit»på tyske Ruf Records, og turnerte Europa rundt med Rufś Bluescaravan. Tett turnering har gitt masse sceneerfaring, og Christina fremstår i dag som en fullblods artist, med stålkontroll på både band og publikum. Etter turneen med Blues Caravan spilte Christina resten av 2014 med eget band på en rekke klubber og festivaler både i Norge og Tyskland. I perioden før koronaen i 2015- 2019 turnerte Christina både i Tryskland og Norge i tillegg til å gjøre flere konserter også i Sverige og Østerrike.
Det nye låtmaterialet fortsetter delvis i samme stil som på debutalbumet, men med enda tydeligere referanser til 70-tallets rock, blues og funk.

Christina Skjølberg

Organizer BOKHANDLERENS KULTURFORENING
Venue Bokhandleren på Tofte
Østre Strandvei 5, Tofte, Norge
Date 12. April 2024
Open from 18:00 to 23:00
Show starts 20:00

Christina Skjølberg kommer opprinnelig fra Smøla på Nordmøre. Da hun entret den norske bluesscenen for over 10 år siden var det ikke så mange jenter som spilte blues, hverken her hjemme eller ellers i verden. Dette har endret seg siden den gang, men kvinnelige,...

Christina Skjølberg
420,00 NOK