Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Spillerommet

Image for Spilleromkonferansen 2024
Konsertkonferanse om klimatilpasning av kulturlivet!

De siste årene har kulturlivet fått smake på det nye klimaet. Ekstremnedbør, flommer, skred og skogbranner har i økende grad blitt en trussel for gjennomføring av arrangementer. Samtidig fører globale endringer, krig, politiske strømninger og dyrtid til at også det kulturpolitiske klimaet endrer seg, og både ytringsfrihet og demokrati er stadig oftere truet.

Hvordan kan kunstnere, arrangører og publikum tilpasse seg denne nye virkeligheten? Hva er kunstens spillerom, og kan feltet, i samarbeid med andre sektorer, legge bedre til rette for et sterkt, rikt og tilgjengelig kulturliv i fremtiden? Kan vi bruke effektene av klimakrisen som motivasjon til et raskere grønt skifte, både i det indre og i det ytre?

Gjennom samtaler, faglige utspill og musikalske innspill, skal kjente og aktuelle navn fra kulturen og andre sektorer forsøke å svare på spørsmålene, løfte vårt kunnskapsnivå og inspirere til et innovativt og bærekraftig kulturfelt, også i fremtiden.

Med: Artister Daniela Reyes og Hilma Nikolaisen, komponist og perkusjonist Luis Fernando Amaya, cellist Wei Ting Zeng (NMH), forsker Bjørn Samset, skuespiller Ane Dahl Torp, alpinist Maria Tviberg, NHO-direktør og styreleder i Khio Idar Kreutzer, statssekretær Even Aleksander Hagen, bærekraftsansvarlig v/ Øyafestivalen Mia Frogner, Virke, forfatter Linn Stalsberg samt initiativtakere og artister Marte Wulff og Einar Flaa.

Konferansen arrangeres i samarbeid med Creo, Virke, NOPA, GramArt og Øyafestivalen, og ledes av Spillerommet v/Marte Wulff og Einar Flaa. Spillerommet er støttet av Kulturrådet.

PROGRAM

KL.17:30

Åpning med musikk og introduksjon til kveldens tema - v/Marte Wulff og Einar Flaa

Kl. 17:45 - Veien forbi klimakrisen: Utslippskutt, tilpasning - og historiefortelling v/Bjørn H. Samset

Kl. 18:15 - Samfunnsengasjement og å bruke sin stemme: Marte Wulff i samtale med skuespiller Ane Dahl Torp og alpinist Maria Tviberg

Kl. 18:50 - Musikalsk innslag v/Daniela Reyes

Kl. 19:00 - Pause – Baren er åpen

Kl. 19:15 - Musikalsk innlegg v/komponist og perkusjonist Luis Fernando Amaya og cellist Wei Ting Zeng - begge studenter fra NMH: Comentarios inaudibles for cello and transducer.

Kl. 19:25 - Oppspill og panelsamtale: Trenger kulturlivet en egen klimatilpasningsstrategi?Hvis ja: Hvordan går vi frem? Hvem skal utforme den, og hva må den inneholde?

Oppspill og panelsamtale: Trenger kulturlivet en egen klimatilpasningsstrategi? Hvis ja: Hvordan går vi frem? Hvem skal utforme den, og hva må den inneholde?

Med: Deltakende moderator, forfatter Linn Stalsberg, næringslivsleder og styreleder i Khio Idar Kreutzer, statssekretær Even Aleksander Hagen, bærekraftsansvarlig for Øyafestivalen Mia Frogner, Virke og artist og miljøbyråkrat Einar Flaa.

20:25 Avrunding og minikonsert med Hilma Nikolaisen duo

Spilleromfesten

Vel møtt!

Merchant legal name: MARTE WULFF AS

VAT: 930746975

Spilleromkonferansen 2024

https://fb.me/e/1QZ5ddAJc
Organizer Spillerommet
Venue Kulturhuset
Youngs gate 6, Oslo, Norge
Date 30. May 2024
Show starts 17:30

Konsertkonferanse om klimatilpasning av kulturlivet!

De siste årene har kulturlivet fått smake på det nye klimaet. Ekstremnedbør, flommer, skred og skogbranner har i økende grad blitt en trussel for gjennomføring av arrangementer. Samtidig fører globale...

Støttespiller
Billettinntekter går uavkortet til finansiering av arrangementet og Spillerommets arbeid
See more
-
0
+
210,00 NOK     
Fribillett
Vi ønsker lav terskel for deltakelse og tilbyr derfor fribilletter til dem som ikke kan betale fullpris.
See more
-
0
+
0,00 NOK