Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Søndre Hurum Sokn

Image for "Livet på Grini" - Per Vollestad i kulturkapellet.
Utstillingsåpning i kulturkapellet med bilder av Anita Greve. «Livet på Grini», Konsertforestilling med Per Vollestad.

Anita Greve var en av kunstnerne i Holmsbukolonien, og oppholdt seg her på somrene fram til sin død i 1971. Hun dekorerte sokkelen på prekestolen i kirken med norrøne motiver. I årene 1942 – 1945 var hun fengslet på Grini pågrunn av sitt motstandsarbeid. Vi viser deler av Nasjonalmuseets samling av hennes bilder, og malerier utlånt av lokale eiere.

Per Vollestad har skrevet boken «Livet på Grini» og framfører sin forestilling med musikk og fortelling.
I løpet av de årene Norge var okkupert satt nærmere 20 000 fanger i Grini fangeleir. En av dem var Anita Greve. Matmangel, frykt for mishandling, tortur, henrettelser og tysklandsdeportasjon hang over fangene til enhver tid. Det var alltid noen som led, og som fryktet for eget eller andres liv. Langt flere enn de 786 personene som mistet livet under, eller i forlengelsen av oppholdet der. Samtidig var vennskapet fangene imellom, oppofrelsen, oppfinnsomheten, humoren, og ikke minst sangen også en viktig del av historien om Grini fangeleir. Underveis i konsertforestillingen vises illegale bilder og fotografier fra Grini. 

Per Vollestad er sanger, gitarist og forfatter, og har sunget på en rekke opera- og konsertscener over hele Europa, i USA, Japan og Russland. Han har vært med i musikaler og show på blant annet ærverdige Chat Noir. Han var den første med doktorgrad fra Norges musikkhøgskole, og har spilt inn over 30 CD-er. Han debuterte som forfatter i 2005 og har senere skrevet flere bøker, blant annet om den norske reklamesangens gullalder og om sangens betydning under annen verdenskrig. Med trioen "Gutta på skauen" har han også spilt inn en rekke illegale og forbudte sanger fra årene 1940 til 1945.

Merchant legal name: Søndre Hurum Sokn

VAT: 980117790

"Livet på Grini" - Per Vollestad i kulturkapellet.

Organizer Søndre Hurum Sokn
Venue Holmsbu
Holmsbu kirke, Holmsbu Kirkevei, Holmsbu, Norge
Date 9. Jun 2024
Open from 15:00 to 17:00

Utstillingsåpning i kulturkapellet med bilder av Anita Greve. «Livet på Grini», Konsertforestilling med Per Vollestad.

Anita Greve var en av kunstnerne i Holmsbukolonien, og oppholdt seg her på somrene fram til sin død i 1971. Hun dekorerte sokkelen på...

Ordinær
-
0
+
100,00 NOK
Under 23 år- gratis adgang
-
0
+
0,00 NOK