Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Søndre Hurum Sokn

Image for "Forbryter uten brekkjern" - Stein Lunde i kulturkapellet, Holmsbu.
En forestilling om Løsgjengerloven, Opstad tvangsarbeidshus og Hans Aleksander Hansens liv og diktning. Med Stein Lunde i kulturkapellet.

Noen historier må ikke glemmes…

Tenk om du blir dømt til ett og et halvt års fengsel, etter å ha blitt tatt noen ganger i beruset tilstand på byen. Hvis du fortsetter drikkinga og nok en gang blir tatt, blir du fengslet i tre år. Og hvis du senere blir tatt i fylla, får du nok en gang tre år. Og noen rettssak trengs ikke, bare en «rettslig forføyning».

Dette var en realitet i Norge fram til 1970. En av dem som var et offer for Løsgjengerloven, var dikteren Hans Aleksander Hansen fra Drammen. I sin diktning og i fortellingen om sitt liv la han aldri skjul på sitt problematiske forhold til alkohol. Han tilbrakte 11 år på Opstad.

Selv om Forbryter uten brekkjern omhandler et alvorlig tema, er forestillingen, i likhet med Hans Aleksander Hansens dikting, full av humor og overraskende poenger. 11 av diktene hans som er tonesatt av Stein Lunde, er med i denne forestillingen.

Stein Lunde er mest kjent for sine teaterforestillinger rettet mot barn, og har fått mye ros for å skape kontakt med sitt unge publikum. Allerede som 20-åring begynte han å sette musikk til diktene til Hans Aleksander Hansen. Dette er hans første forestilling rettet mot et voksent publikum.

Merchant legal name: Søndre Hurum Sokn

VAT: 980117790

"Forbryter uten brekkjern" - Stein Lunde i kulturkapellet, Holmsbu.

Organizer Søndre Hurum Sokn
Venue Holmsbu
Holmsbu kirke, Holmsbu Kirkevei, Holmsbu, Norge
Date 21. Jul 2024
Open from 15:00 to 17:00

En forestilling om Løsgjengerloven, Opstad tvangsarbeidshus og Hans Aleksander Hansens liv og diktning. Med Stein Lunde i kulturkapellet.

Noen historier må ikke glemmes…

Tenk om du blir dømt til ett og et halvt års fengsel, etter å ha blitt...

Ordinær
-
0
+
100,00 NOK
Under 23 år- gratis adgang
-
0
+
0,00 NOK