Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Velvet Elektra Records

Image for KRÅKEFEST 24
Vi arrangere Kråkefest for undergrunnen i Fredrikstad. Unge som gamle på ærverdige Isegran i Fredrikstad.
Dette er noe vi har drømt om å gjøre LENGE!!

LINE-UP:
HEADLINING J.P. SHILO
-J.P.Shilo med Steve Shelley (Sonic Youth) & Mika Bajinski (Sometimes with others)
-Howlin’ of the Wolf
-Gringo Bandido
-Marching Forest
-Mark Steiner & Ingunn Holmen
-The Sky’s Gone Out
-Ulf Hussein Sufi Knudsen

HEADLINER J.P. SHILO
J.P. Shilo(Aust.) & Steve Shelley(USA) slår seg igjen sammen og turnerer May/June 2024.
Sist duoen turnerte var i 2019, for promotering av Shilo’s legendariske INVISIBLE YOU album i Europe and the UK.

Første gang de jobbet sammen var på 90 tallet med instrumental prosjektet til Shilo, «Hungry Ghosts» i NYC, der de spilte inn Ghost’s Sophomore LP, «Alone, alone» i Sonic Youth studio og fortsetter å samarbeide dags dato.

Med seg denne gangen, har de klangfylte stilistisk toner fra Tyske chanteuse Mika Bajinski fra Berlin-baserte experimental noir ensemblet «Sometimes with others»
Denne utrolig talentfulle og dynamiske trioen er såre i sin minimalistiske skjønnhet, dog i stand til å kline til i høy intensitet.
De manifesterer sin debut med ett eklektisk utvalg fra Shilo & Bajinski’s kataloger, samt previews fra deres nyere arbeide.
Det er en stor ære og få denne fantastiske trioen til Isegran!!

“Be prepared for shape-shifting swirls of dark rock and diverse weirdalisations.
You will dance, you will weep, you will definitely fall in love.”


Vi har samlet en solid Line up med lokale og nasjonale helter som setter en mørk og stemningsfylt tone over øya.

HOWLIN OF THE WOLF
-Howlin of the Wolf lusker fremdeles rundt i mørketimene et sted i utkanten av Fredrikstad. Bandet som ikke har latt seg forføre av hipstere og andre pekefingerviftene dilettanter. Vi snakker om en blanding av blues, garagerock, psykedelia, samt et oppkok av gammelt brygg med x-faktor. De beskriver stilen som «Stalker swing»!
Så hva finner man i den musikalske heksegryta? Ånder, skrømt, sjeleplager, gamle bitre menns hevn, troll, gjengangere, ulver og andre hoggtannbaserte assorterte villdyr, gambleres undergang, de fortapte sliterne på gateplanet, ensomhetens rabulister, korrupte politikere, offentlighetens tåkefyrster, ærlighetens fall, samt håp, livsglede og den gjensøkende kjærligheten!.....den sanne menneske naturen!
Vi snakker om Esben Roos Svendsen – vokal (Sjefen for de dårlige tidene!). Jan Raymond Svendsen – gitar (dommedags profet og ulvehylene øksesvinger). Endre Tønnesen – bass (det bass svingende trollet bortom bakker og berg). Sigurd Gedde Mojord – trommer (bankeånden som finnes bak alle vegger og under senga di).
De har to album på samvittigheten; «Backfire madness» og «Liquor and nightmares». Disse er deres testamente så langt og finnes på streaming på de fleste plattformer. Samt på cd og vinyl i limiterte utgaver! Har du sjansen til og se disse herrene så fornekt deg ikke! Kjenn din besøkelses tid! Amen!
«Edward Bluemann»

GRINGO BANDIDO (Halden)
-Gringo Bandido ble etablert ut av ruinene av det fabelaktige og sagnomsuste bandet Camaros, som i sin tid tok Norge og deler av verden med storm. I 2005, etter Camaros ville ferd, steg et mer modent og sammensatt band ut av asken.
Gringo Bandido tok med seg elementer fra Camaros skitne primitive garagerock, blandet med en hjerteskjærende sårbarhet.
Gringo Bandido spiller en type melodiøs bluesrock, med et snev av Balkanske folketoner. Noe av aggresjonen fra Camaros tiden, er byttet ut med mer melankoli, men det faenivoldske ligger fortsatt til grunn.
Deres siste skive blir rost opp i skyene.

Et av årets beste Rockeskiver”
«Please, ikke la det gå nye åtte år til neste utgivelse» avsluttet undertegnede, i en nokså ekstatisk anmeldelse av bandets formidable debut og forgjenger, «The King and I».
7 år, 11 måneder og 3 uker senere ligger oppfølgeren klar. Så kom ikke her med påstander om at vi ikke har makt, vi som skriver i mainstream media!
Bare å høre Sandaker synge igjen gir meg troen på, om ikke menneskeheten, det skulle tatt seg ut, men iallfall på at det å vente på noe godt virkelig har noe for seg. Gud, som jeg har savnet dette bandet.
Dette er rock’n’roll slik den var ment å være, der aggresjon, humor, masse lag av følelser formelig strutter, og der det farlige og utemmede heldigvis fortsatt ligger og lurer i sivet.»
-Egon Holstad Tromso.no

MARK STEINER & INGUNN HOLMEN (NY & Oslo):
-Hvis du liker Paal Flaata & Madrugada, eller Tindersticks or Nick Cave, er Mark Steiner right up your alley.”
(Aftenposten)
«Ingunn Holmen kan ikke kalles årets nykommer, for hun har sunget i fire år allerede. Men dævven som dama kan synge! Absolutt et navn å følge med på!"

(Puls)
I Norge er det et relativt stort marked for mørk og melankolsk musikk, et fenomen som har gjort at artister som Nick Cave og Leonard Cohen har solgt ufattelige mengder skiver her til lands. Madrugadas suksess er også en del av dette mønsteret. Hadde verden vært rettferdig, kunne Mark Steiner nå også vært velsignet med samme tilbedelse, for her har vi å gjøre med en artist av et meget høyt kaliber.”

-Nordlys

Soloartisten, kulturformidleren og norsk-amerikaneren Mark Steiner bodde mange år i New York. Så smalt det den 11. september 2001. Med norsk pass flyttet han da til Oslo i 2002, og siden den gang har han jobbet hardt med å bygge opp en karriere som både internasjonal solo artist og produsent. Siden 2006 har Mark Steiner turnert Norge samt store deler av Europa, Australia og USA, både alene og med band under navnet Mark Steiner & His Problems, og har utgitt nå 3 album, en EP og en rekke singler. I januar 2021 satte han i gang et nytt spennende samarbeidsprosjekt med vokalist og debutant Ingunn Holmen. Duoen har allerede spilt en god del konserter i Norge, Tsjekkia, Berlin, Aten, Reykjavik og New York. I 2023 kom Ingunn Holmen & Mark Steiner med et par nye singler, “Black Hole” og “Twin Flames,” og nå i 2024 er begge godt i gang med låtskriving og innspilling av nye låter til en LP som blir lansert til høsten. Under årets Kråkefest spiller de mange tolkninger av låter fra bl.a. Mark Steiner & His Problems siste album “Black Hole” som ble lansert av Rabben Records i januar 2024.

Frode Fivel ((Fredrikstad)

Frode Fivel har vært aktiv musiker i flere tiår og har vært en kreativ kraft i flere band konstellasjoner. Ved siden av å gi ut plater under eget navn. Først med Gøteborg baserte indie pop bandet Hello Goodbye, som i sin tid turnerte med Le Tigre og Madrugada. Siden den gang har Fivel samarbeidet med blant andre Knut Schreiner i bandet Mirror Lakes. I løpet av det siste året har Frode sluppet album med sitt trofaste Fredrikstad baserte orkester, samt bidratt på utgivelser med Bergens baserte Separate Bed. Sistevnte kunne oppleves på fjorårets Månefestival.

MARCHING FOREST
-Det er drøye 10 år siden "Marching Forest" ble formet. I 2016 slapp de debutalbumet «Slippin' Through Closing Doors», mye har skjedd i mellomtiden. Nye band og side prosjekter har dukket opp. Men nå er de tilbake, bedre enn noen gang og kommer til "Kråkefest" for å fremføre et forrykende show.
Marching Forest har etablert seg som et solid band, som leverer knallgode konserter. Det er vanskelig å sette en nøyaktig pekepinn på sjanger, men de opererer for det meste innenfor Rock/Psychedelia/Garagerock.
Melodiførende strummende gitarer, bass, vokal, trommer, tamburin, orgel og en hissig saxofon er instrumentene som utfyller lydbildet. Dette er rock rett fra levra som byr på en god dose originalitet. Lovløst, psykedelisk og rått. Et stødig band som leverer.

THE SKY’S GONE OUT (Kråkerøy)
-Verdens særeste band setter igjen beina på jorden og spiller live etter å ha byttet distro og management. De ble dannet i 2007 av Jon Martens Holm & Simon H Hansen som fortsatt er dagens besetning.
Mørke, tunge beats, basser og høye fuzz gitarer samt JonMH’s skjeive mørke stemme setter dette bandet i en kategori for seg selv. Selv om det er lang tid mellom utgivelsene, har de holdt det gående live de siste årene, og nå kommer endelig skiva i overskuelig fremtid.

ULF HUSSEIN SUFI KNUDSEN
Den som har fulgt med Ulfs produksjon siden 1980-tallet vil vite at han har vært involvert i en haug med band- og sceneprosjekter og utgivelser, bl.a. med Betong Hysteria, Spacelings, Norske Gutter, Sister Rain, Nood, Motherboard, Verdensteatret og Xpro arts. Siden han flyttet permanent til enden av Glomma har han jobbet på dette siste albumet. I et dramatisk stykke tid har han istedet for kun å fortvile over den politiske korrupte realitet, forsøkt å vende blikket mot naturen, men også innover mot de indre sinnets ganger for å finne skjønnhet, frihet og fred.

Mens vi venter på Sister Rains neste trippelalbum (kanskje i 2024?), er dette Ulfs siste soloarbeid, og det første siden trippelsingelen "Feel" i 1994.
Siste utgivelse, «Stay Low» har elementer som enkelte steder kan minne om Kurt Wagner (Lambchop), Yo La Tengo, eller Holger Czukay. Men aller mest minner det om ham selv fra den legendariske kassettutgivelsen "Istanbul" fra 1984 (gjenutgitt i serien Norske Albumklassikere i fjor)
En haug av musikere fra fjern og nær har bidratt, bl.a. Nikoline & Victoria (fra Witch Club Satan), Ivar Berge, Alexander Lindbäck, Ola Vålind Standin, Aric Rubin, Per Platou, Endre Tønnesen og mange flere. I tillegg har Ulf innkorporert stemmer og samples fra bl.a. Ukraina, London og Sahara.

Mer info følger…
Links to artist

Merchant legal name: Jon Christian Martens Holm

VAT: -

KRÅKEFEST 24

Organizer Velvet Elektra Records
Venue Isegran
Isegran, Kråkerøy, Norge
Date 1. Jun 2024
Open from 13:00 to 03:00

Vi arrangere Kråkefest for undergrunnen i Fredrikstad. Unge som gamle på ærverdige Isegran i Fredrikstad.
Dette er noe vi har drømt om å gjøre LENGE!!

LINE-UP:
HEADLINING J.P. SHILO
-J.P.Shilo med Steve Shelley (Sonic Youth) & Mika...

  • All tickets
  • Konserter uten klubbnatt
  • ticket
Festivalpass
Festival på Isegran, Kråkerøy. Vi gjør dette bare for å ha det gøy. Og forsøker lære bort vår mangeårige kompetanse i prosessen. En skjønn forening av internasjonale og lokale artister. J.P. Shilo, Steve Shelley & Mika Bajinski Gringo Bandido Howlin’ og the Wolf Frode Fivel Mark Steiner The Sky’s Gone Out Det kommer mer…
See more
-
0
+
400,00 NOK     
Festivalpass + klubb
Konserter + Klubbnatt. Oppdatering følger.
-
0
+
500,00 NOK     
Festivalpass
Festival på Isegran, Kråkerøy. Vi gjør dette bare for å ha det gøy. Og forsøker lære bort vår mangeårige kompetanse i prosessen. En skjønn forening av internasjonale og lokale artister. J.P. Shilo, Steve Shelley & Mika Bajinski Gringo Bandido Howlin’ og the Wolf Frode Fivel Mark Steiner The Sky’s Gone Out Det kommer mer…
See more
-
0
+
400,00 NOK     
Festivalpass + klubb
Konserter + Klubbnatt. Oppdatering følger.
-
0
+
500,00 NOK