Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Lofoten filmklubb

Image for Lofoten filmklubb viser Utama
I denne filmvisningen skal vi til drømmelandet Bolivia. Bolivia er et av verdens mest fattige land, men også et av verdens vakreste. Filmen representerer en reise inn i et rike de færreste av oss får oppleve.

For å forstå filmen er man også nødt til å forstå Bolivia. Bolivia er det eneste landet i verden hvor urfolket fortsatt er i flertall. Bolivia er også et av verdens minst industrialiserte land, og en stor andel av de som arbeider i Bolivia gjør det på tradisjonelt vis slik generasjoner har gjort før dem. Til tross for at så mange i Bolivia ikke har endret sin livsstil, er likevel de bolivianske bøndene offer for menneskeskapte klimaendringer. Et symptom på at mennesker har endret livsstil og levemåter, men som også går ut over de som ikke har endret sine levemåter.

I filmen skal vi til Altiplanet i Bolivia som er som en ørken med minimal vanntilgang og vegetasjon. I filmen får vi oppleve hvordan en quechuafamilie må se at deres levevilkår stadig blir vanskeligere. Bolivia har i dag en av verdens største mineralreserver, og i filmen skaper en nedlagt gruve problemer med vanntilførselen. Samtidig velger familiens sønner å starte et liv i Santa Cruz, og ønsker å få resten av familien til byen. Filmen viser hvordan et moderne og et tradisjonelt levesett stadig utfordrer hverandre, og Utama gir deg mulighet til å grunne verdens tilstand og hvor vi er på tur.

Dette er regissør Alejandro Loayza Grisis debutfilm, og filmen hadde premiere på Sundance hvor han også vant storjuryens pris for beste film innenfor sin sjanger. Grisi har heller ikke valgt å spare på et av Bolivias varemerker i sin film: Storslått natur.

Vi inviterer dere på noe så uvanlig som en boliviansk film, og vi kan love også at Ørjan vil ta noen røverhistorier fra sine backpackingturer til Bolivia.
Links to artist

Merchant legal name: Lofoten filmklubb

VAT: 916802366

Lofoten filmklubb viser Utama

https://filmklubb.no/filmklubber/lofoten-filmklubb/
Organizer Lofoten filmklubb
Venue Meieriet kino
Storgata 27, Leknes
Date 2. May 2024
Open from 20:00 to 22:30
Show starts 20:30

I denne filmvisningen skal vi til drømmelandet Bolivia. Bolivia er et av verdens mest fattige land, men også et av verdens vakreste. Filmen representerer en reise inn i et rike de færreste av oss får oppleve.

For å forstå filmen er man også nødt til å...

Kinobillett
Medlemskap i Lofoten filmklubb er inkludert i billettprisen. Som medlem får du e-post om filmvisningene våre, eksklusive tilbud og kan se film i de aller fleste filmklubber i Norge.
See more
-
0
+
100,00 NOK