Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Byens Tak

Image for Oslo World presenterer: Aita Mon Amour & Cheb Runner
Under Oslo World vil Aïta Mon Amour opptre på Byens Tak som en del av en dobbelkonsert med Cheb Runner. Det blir dans og moderne bryllupsmusikk på Oslos mest høytsvevende musikkscene!


22:00: Cheb Runner

Marokkansk futurisme fra landsbyene til metropolen.

Produsent Cheb Runner (Reda Senhaji) henter næring fra det marokkanske jordsmonnet samtidig som han utforsker ulike musikalske landskap. Cheb er det arabiske ordet for ung og brukes tradisjonelt for å beskrive Raï-sangere – som Cheb Hasni og Cheb Khaled. Det signaliserer hans ambisjon om å skape noe nytt med noe gammelt. Den andre delen av artistnavnet er en referanse til Ridley Scott-filmen Blade Runner: mens Cheb kommer fra den marokkanske landsbyen, kommer innflytelsene fra klubbscenene i store industribyer, som Berlin, Detroit eller Brussel.

Cheb Runners uttrykk befinner seg mellom kulturer, verdener og tidsepoker. Ved å bruke lyder han har funnet selv og opptak fra sitt eget bibliotek basert på tradisjonelle instrumenter, skaper han en leken blanding av analoge og digitale effekter, godt hjulpet av en særegen samling synthesizere. Han startet sin musikalske karriere med å flørte med forskjellige aliaser, kollektiver og sjangre. Som produsent, komponist og DJ beveger han seg fra marokkansk chaabi over spirituelle lyder, til eklektisk disco, dyp techno og gabber.
Cheb Runner er bosatt på Ghanas Oroko Radio og er et kjent ansikt på Brussels Kiosk Radio. Han er også en del av (A)WAKE-kollektivet i Rotterdam og ble nylig med i den
Brussel-baserte Not Your Techno-familien.


00:00: Aïta Mon Amour

Aïta Mon Amour er et resultat av sangeren Widad Mjamas fascinasjon for chikhates, de sterke og mektige kvinnelige «opprørssangere» som har vært kuratorer for en marokkansk tradisjon som strekker seg tilbake til 1100-tallet. Lenge før hun klarte å forstå hva som egentlig lå i ordene og poesien deres, kjente hun seg trukket mot musikken.

Sjangeren aita kommer fra den marokkanske landsbygda. Det er et ruralt sanguttrykk for kvinnestemmen, som tradisjonelt fremføres akkompagnert av mannlige instrumentalister. Selv om denne musikken var populær, hadde den lav status. Kvinnene reiste med menn, røyket og drakk også. I dag anses aita som et uttrykk for kvinners frihet, og mange kunstnere fra de yngre generasjonene er inspirert av det, som Widad Mjama. «Aita Mon Amour» er et passende navn for hennes nye kreasjon. I samarbeid med musikeren Khalil Epi ønsker hun å redde denne poesien fra glemselen og la den gi gjenklang på en moderne og digital måte.

Widad skaper en musikalsk fortelling ved å bruke aita-dikt og sanger som er knyttet til tradisjon så vel som til modernitet, ved hjelp av gitar, lutt og elektronikk. Tro mot ånden og styrken til opprinnelsen, er Aïta Mon Amour Widads reise inn i historien til disse kvinnene.

Billetter kan også kjøpes i døra (150,- etter midnatt)

Merchant legal name: Byens Tak AS

VAT: 928924971

Oslo World presenterer: Aita Mon Amour & Cheb Runner

http://byenstak.com
Organizer Byens Tak
Venue Folketeaterpassasjen
Folketeaterpassasjen
Date 2. Nov 2024
Open from 21:00 to 02:00
Show starts 22:00
Age limit 20

Under Oslo World vil Aïta Mon Amour opptre på Byens Tak som en del av en dobbelkonsert med Cheb Runner. Det blir dans og moderne bryllupsmusikk på Oslos mest høytsvevende musikkscene!


22:00: Cheb Runner

Marokkansk futurisme fra landsbyene...

Aita Mon Amour & Cheb Runner
-
0
+
264,00 NOK