Den 17. Januar kommer LYDIA LUNCH og MARC HURTADO til København med hvad, der bedst beskrives som en sonisk "Blitzkrieg", en visuel, shamanistisk ceremoni, hvor begge kunstnere brænder deres sjæle i det vulkanske hjerte af musikken fra SUICIDE og ALAN VEGA.
Da Lydia Lunch ankom til New York som 16-årig i slutningen af 70'erne, mødte hun Martin Rev og Alan Vega. Den første SUICIDE-koncert, hun overværede, beskrev hun som et “sandt chok, en åbenbaring om en ny koncertform – et totalshow, teatralsk, frit og voldsomt”, og siden da udviklede der sig et tæt forhold, både kunstnerisk og personligt, mellem Lunch og Suicide.
Lydia Lunch er en musiker, performancekunstner, forfatter og fotograf i evig metamorfose. Hun trådte ind på New Yorks musikscene i 1977 med det banebrydende No Wave-projekt Teenage Jesus and the Jerks og har siden arbejdet med Karen Finley, Nick Cave, Virginie Despentes og William Burroughs.
Marc Hurtado er musiker, performer, poet, maler, producer og filmskaber. I 1977 grundlagde han sammen med sin bror, Eric, duoen Etant Donnés. Han har udgivet mere end 20 album og spillet verden over på steder som Kitchen (New York), Fondation Cartier (Paris), Centre Pompidou (Paris), Sonar Festival (Barcelona), Atonal Festival (Berlin) og Transmusicales (Rennes). Med soloprojektet Sol Ixent har Hurtado arbejdet sammen med et væld af kultpersonligheder, herunder Alan Vega, Genesis P. Orridge, Michael Gira (Swans), Gabi Delgado (DAF), Craig Walker (Archive) og mange flere.
Marc Hurtados film er blevet vist i biografer og på prominente filmfestivaler verden over, og for nylig også på MoMA i New York, som også har tilføjet hans seneste spillefilm ‘Jajouka, Something Good Comes to You’ til deres samling.
/////////
Det er svært ikke at forelske sig i københavnske LEIZURE og deres utæmmede lyd, når de indtager scenen med en fandenivoldsk elegance - det er dyrisk, smudsigt og sofistikeret.
Kvintetten, der blev dannet i 2016, har med hæsblæsende koncerter landet over, for længst bevist hvor fænomenale de er på en scene, men lige så ekspressivt et udtryk de har, lige så fængende er musikken. Debuten ‘Primal Hymns’ blev af GAFFAs anmelder udnævnt til årets bedste danske post-punk-udgivelse, og Undertoner kaldte opfølgeren ‘Heaven Is Full Of Rotten Fruit’ “en musikalsk mavepuster i orkanstyrke, der rammer de helt rigtige steder” og fortsatte: “Med denne udgivelse formår de at skabe en unik lyd, der forener postpunk med et touch af jazzet countryfolk. Heaven is Full of Rotten Fruit er en kreativ sammenstøbning, der ikke bare viser nye sider af bandet, men også hvor mange ansigter punkgenren i virkeligheden har. Især når den kommer fra Leizure”
Det er er finfølt ekvilibrisme og buldrende urkraft. Saxofonen smyger sig skrigende om den atonale crooner-vokal, mens de hidsige trommer taktfast driver musikken sikkert frem. Men uanset hvor selvsikkert og yndefuldt, kvintetten kaster sig over deres instrumenter, er en Leizure-koncert beskidt, bestialsk og svær at ryste ud af kroppen igen.