Classic Album Sundays presenterer PUBLIC ENEMY – It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back

Laboratoriet (Kulturhuset)
17. June 2018
Doors open at 18:00
Doors closes at 21:00
Event starts at 19:00
http://www.classicalbumsundays.com

Classic Album Sundays presenterer PUBLIC ENEMY – It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back (Def Jam, 1988) // Kent Horne med Martin Bjørnersen

Vi overdriver neppe om vi sier at Public Enemys andre LP, som ble utgitt for 30 år siden denne måneden, er et av de viktigste og mest innflytelsesrike albumene noensinne. Den eksplosive kombinasjonen av Chuck D's innstendige og militante rim, Flavor Flavs ville satire og The Bomb Squads funky produksjoner forvandlet hip hop’en fra det øyeblikk albumet ble sluppet. Sjokkbølgene som fulgte gjallet gjennom den afrikanske diasporaen idet den koblet rapgenerasjonen med borgerrettighetsbevegelsen og den revolusjonære politikken på 60-tallet.

BELIEVE THE HYPE
It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back ga ressonans langt utover egne soniske reservater og påvirket også rocken, dansemusikken, filmens verden og til og med måten man gjorde kulturstudier på i fagmiljøene på universitetene. Skiva har inspirert generasjoner av musikalske og politiske rebeller med sin tighte sound og kompromissløse radikalisme, og gjør det til et album vi fortsetter å feire og løfte frem med knyttet neve. Å høre det på vårt audiofile lydsystem i det intime Laboratoriet på Kulturhuset burde tegne til en fet lytteopplevelse. Bring the noise!

MARTIN BJØRNERSEN
Som da vi for et par år siden la gruppas tredje studioalbum Fear Of A Black Planet på det fjonge turntablementet fra Duet Audio gir vi også denne gang først mic'en til musikkjournalist Martin Bjørnersen for å friassosiere over Chuck D og bombelaget i Public Enemy, om musikken, produksjonen og ringvirkningene plata har hatt på det som har kommet etter.

AUDIOMENY
- PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
- TONEARM: Jelko 750 LB 12”
- PICKUP: Dynavector XX2 MK2
- FORFORSTERKER: Ayon Auris
- EFFEKTFORSTERKERE: 4 x Auralic Merak mono blocks (2x800 Watt)
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMFORDELER: Isol-8

Bli med og varm opp ørene fra dørene åpnes klokken 18, og sikre deg en god plass i sweetspot’en! Vi spiller plater som relaterer seg til kveldens album, musikk Chuck D & kompani var inspirert av da de lagde skiva, skiver som kom ut på samme tid eller som har fulgt i kjølvannet i årene frem til i dag.

18.00 dørene åpnes, albumrelatert musikk
19.00 albumpresentasjon
19.45 albumlytt
20.30 albumprat inkl. publikum
21.00 avrunding

This event has concluded already.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve