Red Lama

HeadQuarters
17. November 2018
Doors open at 19:00
Doors closes at 23:00
Event starts at 21:00
http://hq.dk
Browse more events from this organizer
Ticket name Choose amount
Entrébillet 60 DKK
-
0
+

Rock-septetten RED LAMA blev dannet af en flok venner i 2011. I 2015 fandt bandet det sidste medlem til sin nuværende besætning, som udgav debutalbummet ‘Dreams Are Free’ i april 2016. Albummet viser et ungt rockband, der med rytmisk fokus og styr på virkemidlerne søger at udvikle den organiske, analoge og psykedeliske rockmusik. RED LAMA manifesterer sig i høj grad live, og bandet markerede sig i 2016-17 med sine intense og nærværende livekoncerter, bl.a. i Pumpehuset og på SPOT Festival.
_______________________
➤ HQ åbner: 19.00
​➤ Koncertstart: 21.00
​➤ Forsalg: 60 kr.
➤ Entré: 75 kr.
​➤ Kærlighed: 100P

RED LAMA:
Enhver der har overværet en RED LAMA-koncert kan bekræfte den styrke, hvormed orkestret formidler sit materiale i levende live. En anmelder beskrev således en af deres 2017-koncerter som “(...) an extraordinarily intense and mesmerising display of tribal neo-psych that will surely be remembered as one of the best concerts this year..” (Rockfreaks.net, Pumpehuset 21.04.17). 

På RED LAMA’s andet album ‘Motions’ bibeholder bandet det samme atmosfæriske, varme og rytmisk baserede lydbillede, stadig stærkt funderet i den klassiske rockmusik, som man også hørte det på debuten. ‘Motions’ er samtidig en samling sange, der fremstår som endnu skarpere end debuten i sangskrivning, arrangement og produktion. Bandet har fra sit udgangspunkt i 60’ernes og 70’ernes rock ekspanderet sit udtryk gennem referencer til tysk krautrock, britisk triphop og 80’ernes Talk Talk’ske artrock. En mere både stringent og storladen æstetik åbenbarer sig og bidrager på forunderlig vis til de psykologisk-kalejdoskopiske vidder, som bandets musikalske rødder i forvejen åbner for, og RED LAMA bruger således også potentialet i senere årtiers soniske sindsrejser. Der åbner sig dermed en moderne lydende rock, som svævende over årtierne forholder sig til sin nutid og sin egen virkelighed - hvor den nu end måtte komme fra, og hvad den nu end kan blive til. 

Netop virkeligheden - hvad den kommer af, og hvad den kan blive - udgør hovedtemaet på ‘Motions’ sammen med idéen om bevægelser og altings sammenhæng. Vi er alle et produkt af de mennesker og de handlinger, der er gået forud, ligesom eftertiden også altid vil påvirkes af de bevægelser, vi sætter i gang, og de handlinger vi udfører. RED LAMA søger dermed at beskrive en fordybelse i virkeligheden, hvor denne åbenbarer sig gennem bevægelser (motions) og ligeledes forvrængninger af virkeligheden, der viser det mystiske og anderledes i verden. Bandet opererer med en form for magisk realisme, hvor den, der hengiver sig til verden, også vil opleve de facetter, som kan virke transcenderende og mystiske og komme til udtryk i bevægelser og ‘glitch’. Albumcoveret er skabt af kunstneren Nikolaj Hollænder og forestiller en bølge, der skyller op på en turistet strand. Hvad der ligner en skyline af turisthoteller er i virkeligheden en glitch, en fortrukket og forvrænget repræsentation af virkeligheden, som kan udfordre den gængse bevidsthed. 

På ‘Motions’ balancerer RED LAMA således på behændig vis virkeligheds- og bevidstheds-tematikker med en dragende syntese af flere årtiers spirituel rockmusik, der samlet set fremmaner en fængslende fortælling for krop og sind i evig bevægelse. Denne fortælling vil samle sin fulde styrke ved bandets koncerter i den kommende tid, hvor bølger af handling, bevidsthed og energi vil blive udvekslet - bevægelser, som uundgåeligt vil ramme og forme alle tilstedeværende og rummet omkring dem...som alting til enhver tid vil gøre. Vores liv og det rum hvori, det udspiller sig, er altid i bevægelse og evigt foranderligt og på den måde netop evigt. 

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve