Classic Album Sundays presenterer SADE 'Stronger Than Pride' (Epic, 1988)

Laboratoriet (Kulturhuset)
02. December 2018
Doors open at 16:00
Doors closes at 19:00
Event starts at 17:00
http://www.classicalbumsundays.com
Browse more events from this organizer
Ticket name Choose amount
ORDINÆR BILLETT 120 NOK
-
0
+
SENIOR/JUNIOR/STUDENT/FØRSTEGANGSTJENESTE 60 NOK
-
0
+

Classic Album Sundays presenterer
Sade ‘Stronger Than Pride’ (Epic, 1988)
Kent Horne med Birgitte Mandelid og Audun Vinger
Søndag 02.12.2018 kl. 17-19, Laboratoriet (Kulturhuset)

kl. 16.00 dørene åpnes
kl. 17.00 velkommen; albumprat m/kveldens gjester
kl. 17.45 albumlytt; ’Stronger Than Pride’ (spilletid: 48:06)
kl. 18.35 plateprat; inkludert publikum
kl. 19.00 avrunding

Sades karakteristiske intensitet og lidenskap ble spesielt fremtredende i musikken på hennes, eller skal vi heller si bandets, tredje strake albumklassiker Stronger Than Pride. Ikke at hun plutselig tok til å jazze rytme og blues på en ny måte etter Diamond Life og Promise; britisknigerianske Helen Folasade Adus tørre, elegante, introspektive tone fikk bare en aning skarpere aksent, og tekstene var ironiske og reflekterende.

I motsetning til mange av sine kollegaer i musikkbransjen lot ikke bandet seg stresse ut i rough’en på den såkalt "vanskelige tredjeplaten", ut i heseblesende jakt etter å beholde listeplasseringene fra de foregående suksessene. De fortsatte å gjøre det samme som de alltid hadde gjort; Stuart Matthewman, Andrew Hale og Paul Denman groovet så lett, hett og tett at det aldri var aktuelt å spille på f.eks. powerballadenes pompøse patos eller ty til ekstraordinære triks for å holde på interessen hos folk. Og Sade Adu "tok rommet" med sine vokale prestasjoner, som vanlig, hennes tilstedeværelse har aldri noen tvilt på.

Stronger Than Pride tok vare på de beste sidene av deres foregående to skiver, sjelfull og tender musikk basert på delikate nyanser og subtile modifikasjoner av sounden ig grunndrivet. Tross tidstypiske ornamenter, som en samplet fløyte her, litt Fairlight synth der, høres det hele fortsatt dominant organisk ut, med blikket festet langt forbi horisonten, utenfor tiden.

BIRGITTE OG AUDUN
Vi får besøk av to Sade-fans med stor forkjærlighet til smoothness i musikken, til djup bass og mjuke molltoner, musikkjournalist Audun Vinger (Dagens Næringsliv, Jazznytt) og markedssjef for Øyafestivalen, Birgitte Mandelid, som forøvrig tidligere også har vært å finne bak kassa på Platekompaniet, og bak musikkskriverier for blant annet Dagbladet.

Sammen med lytteklubbvert Kent Horne forteller de historiene bak musikken, Sade og denne tretti år gamle utgivelsen før vi hører LP’en fra begynnelse til slutt på et lydanlegg i verdensklasse.

Stronger Than Pride ble spilt inn i Frankrike og på Bahamas, med god hjelp av produsentene som vanligvis var å finne i Robin Millars anerkjente Power Plant Studios i London, Mike Pela og Ben Rogan. Man hører på den silkemyke produksjonen at det er brukt både penger og tid på innspillingene, for å gjøre oss akkurat så møre bare Sade kan. Denne platen er som skapt for nære, ettertenksomme og audiofile øyeblikk.

AUDIOMENY (levert av Duet Audio)
- PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
- TONEARM: Jelko 750 LB 12”
- PICKUP: Dynavector XX2 MK2
- FORFORSTERKER: Ayon Auris
- EFFEKTFORSTERKERE: 4 x Auralic Merak monoblokker (2 x 800 Watt)
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMFORDELER: Isol-8

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve