Junior Brielle

Krøsset
15. December 2018
Doors open at 20:00
Doors closes at 03:00
Browse more events from this organizer
Ticket name Choose amount
Junior Brielle 180 NOK
-
0
+

Sveriges nye pophåp kommer til Krøsset!

I nabolandet omtales de som nye Kent, her til lands er de forholdsvis ferske.
Gi deg selv en skikkelig førjulsgave og få med deg Junior Brielle før de tar helt av!

JUNIOR BRIELLE

I oktober 2018 släpptes efterlängtade singeln "VM 94" i vilken strofer från Karin Boyes dikt "I Rörelse" tonsatts med duons storslagna elektroniska arenapop. Släppet fick enorm spridning i bland annat SVTs PSL, mängder av musikmagasin och singeln utsågs till "Veckans låt" i P3.

Junior Brielle är namnet på två bröder från Norrland som redan lyckats hitta en plats i rampljuset. Debuten "I Luften" släpptes på eget skivbolag och fick stor underground-hype, samtidigt som de hyllades av såväl Festivalrykten, Aftonbladet, Hymn och P3. Pop-duon säger själva att de strävar efter en "perfekt balans mellan det vackra och det coola".

Våren 2018 släpptes EPn "Blod" som även den fick fina recensioner och hamnade på flera av Spotifys stora spellistor. Bland annat blev duon omslagspojkar på "Indie Highlights" och musikjournalisten Fredrik Strage utnämnde "Blod" till Årets debutalbum i Nyhetsmorgon.

Duon bor numera tillsammans i Stockholm med delad ekonomi, men så har det inte alltid varit.

– Vi bodde i en enorm herrgård i ett gammalt militärområde en vinter. Vi hade bestämt oss för att skita i rock´n´roll och försöka göra något annat, något nytt. Det var så jävla kallt i det där huset och vi hade svårt att vara kreativa ibland. Men med en synth och ett trumset tog vi våra första steg mot ett nytt "sound", och det första vi skrev var refrängen till ”Säg aldrig ditt namn”. Det blev ett avsked från naiviteten och att förlita sig på andra, till att istället bara lita på sig själv och sin bror.

EP:n ”BLOD” har producerats av Vinter (Lorentz etc) och Vita Bergen i "Studio 2007".
I början av året var de support åt Vita Bergen på ett utsålt Debaser Strand, duon har öppnat för Azure Blue och fyllt Debaser ännu en gång och de har turnérat i Norge som support till Violet Road. Under sommaren har duon spelat och lockat storpublik på både Storsjöyran och Stockholmsfestivalen Let Make Love Great Again. Under hösten har duon både turnérat på egen hand och som förband till Hästpojken.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve