Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Studenterhuset Aalborg

Orm + Support / Studenterhuset Aalborg

http://www.studenterhuset.dk
Organizer Studenterhuset Aalborg
Venue Studenterhuset Aalborg
Gammeltorv 10, Aalborg, Danmark
Date Saturday 13. February 2021
Open from 19:30 to 22:30
Show starts 20:00

Studenterhuset er stolte af at præsentere et af de fremmeste danske bands på black metal scenen i form af Orm!

_______________
Entré: 75 kroner (inkl. gebyr)
Koncertstart: 20:00
Døre: 19:30
_______________

Sidste kapitel i ORM’s fortælling er ‘Ir’. Albummet består af de to kompositioner ‘Klippens Lyse Hal’ og ‘Bær Solen Ud’, og bandet har selv produceret og udarbejdet pladens visuelle side. På ‘Ir’ er kontrasterne større end før, det komplekse mere komplekst, det simple mere simpelt og melodierne gribende og uomgængelige. Formen er langmodig, dynamisk og explorativ, og den musikalske ambition og fremførelse vidner om et orkester, der kompromisløst lader sig lede af sin egen flamme - hvorhen den end måtte lede. Albummets fortælling har sit omdrejningspunkt i altings forgængelighed og er en personlig refleksion over, hvorledes dette aspekt rummes i det menneskelige drama, religionen og naturen.

Musikforsker Tore Tvarnø Lind har taget sig tid til at lytte og nedfælde følgende ord om ‘Ir’:

Alle har nogen at miste, tabet er fælles. Ir er en måde at leve videre med en nær slægtning, der ikke længere er i livet, men har taget det med sig. Orm går til i rådvildhed, skriver en mytologi for at udholde sorgen og for at finde svar. Men myten er hyklerisk, en tvivlsom trøst, og svaret et tomt ekko.

Ir er et tålmodigt monster, den hårde malakit med tusinde grønne øjne, en black metallisk dies irae, som det kaldes i dødsmessen. Ir er vredens dag, højtideligt som et requiem. Bærer den døde, der er lyset, ad sagnomspundne gange til de lyse haller. Men Ir er et paradoks, en måde at forstå dødsviljen i den anden med ømhed. Sortklædt ser Orm den døde spire.

Dramaet er lokalt, døden er i det nære. Opalsøen og Syvmasteren, som stod ved Bastemosen, placerer den sorgfulde vandring, der er Ir, i den bornholmske urskov. Vildlivet som hjemsøges af hvileløse minder. Ir er eden med de underjordiske, et løfte mod glemslen. Ir er de sorte ryttere, der med hammerhorn, råberøst og styrkesværd tordner i støvet pragt mod Hammeren. Ir er solnedgangen over menneskelivets glød. Sørgekvadet er sammensat.

De skøjtende vinterskikkelser på de monokrome ø-billeder er her ikke mere. Vi skal endnu ikke dele deres skæbne, men de minder os om, at også vi vil mistes. Måske håbet om, at vi var elsket. Under isen i vandets mørke, ormen dvæler over grå granit, den er fra en anden tid, en tid, hvor månen var ydmyg.

Studenterhuset er stolte af at præsentere et af de fremmeste danske bands på black metal scenen i form af Orm!

_______________
Entré: 75 kroner (inkl. gebyr)
Koncertstart: 20:00
Døre: 19:30
_______________

Sidste...

Tickets
Entré 75 DKK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve