Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Studenterhuset Aalborg

Skammens Vogn

http://www.studenterhuset.dk
Organizer Studenterhuset Aalborg
Venue Studenterhuset Aalborg
Gammeltorv 10, Aalborg, Danmark
Date Friday 01. October 2021
Open from 19:30
Show starts 20:00

Vi er særdeles glade for at præsentere Skammens Vogn!

"Jeg er stærk. Og jeg ved hvor vi skal hen." Sådan lyder omkvædet på åbningsnummeret "Stærk Blues". Omkvædet kan ifølge forsanger Nikolaj Zeuthen sagtens tages for pålydende:
"I en anmeldelse af vores debutplade hed det et sted, at vi var et forfjamsket indieband med hang til det akavede. Om det var berettiget, skal jeg ikke kunne sige. Men der er ingen tvivl om, at vi er langt forbi det punkt. Efter næsten femten år, seks plader og mere end hundrede livekoncerter, ved vi godt, hvad vi kan, og hvad vi vil."

At stille sig til rådighed for musikken – det er trioens ambition:
"Vi er et band, der tænker sammen og læser sammen. At stille sig til rådighed er ikke noget, man kommer sovende til. Man må være ydmyg. Og ydmyghed kræver øvelse og disciplin. Det er et arbejde, man ikke bliver færdig med, og hvor det må accepteres, at der både er guld og blindgyder at finde."

"Når man kommer i dybden med noget," fortsætter Nikolaj, "forstår man, at man skal gøre mindre. Man skal lade "bolden gøre arbejdet", som det hedder i sportens verden. I musikken består det bl.a. i at tage traditionen på sig. At man påtager sig at videreføre den og udvide den. Men i det hele taget er det noget, vi tænker over og taler meget om. I hvert eneste led i processen. Hvad kan jeg bruges til her? – det er spørgsmålet man må stille."
Den selvsikkerhed bandet har tilegnet sig gennem årene er altså ikke en machoting. Det er ikke muskler og anspændthed, tværtimod, og derfor er der da også stadig god plads til eftertanke på pladen og en masse sårbarhed i teksterne. "Blicher", der har den gamle mesters Trækfuglene som baggrundstæppe, er en blues om afsked, og "Hold mig tæt" er endnu et take på det klassiske Skammens vogn-emne: at vi bliver bange og har brug for hinanden.

Nikolaj uddyber: "Verden er et uroligt og usikkert sted. Investerer du for meget i den, er du dømt til at tabe. Heldigvis er der også ånd, og hvor kroppen er svag, er det ånden, der er stærk. Tilliden til det, det der er større end os selv, tilliden til at man kan give slip uden at falde, det er modvægten der holder tingene i balance. Musikken er felt, hvor vi kan øve os i det. Det er en stor spirituel og samlende kraft."

Et møde mellem tre

De tre medlemmer i Skammens vogn har nu og da taget tilløb til soloplader. For Nikolajs vedkommende bliver det til en slags børneversion af Four Jacks – en lun omgang med plads til skæg og briller. Jakob ender som regel i en afkrog wellnesspræget jazzmuzak, mens der i Olivers køkken simrer en stærk og publikumsafprøvende avantgardesovs. Alt sammen gode sager der har sit eget mikroskopiske liv, men som primært ender som forsendelser i en lukket kreds.

Skammens vogn er mødet mellem de tre. Mødet mellem tre forskellige typer kærlighed til musik. Når Skammens Vogn arbejder, skyder Nikolaj gerne en bold ind på banen i form af en tekst, en melodi og nogle akkorder, og så er spillet i gang. Man finder et studie, et soveværelse eller en stue og indspiller en umiddelbar og grovkornet version. Et beat fra en rytmeboks. Nikolajs sang og måske harpe. Olivers guitar. Jakobs bas og trommer.
Herefter skal nummeret gøres færdigt, og det kan være en omfattende proces. Skammens vogn har et ry som det indfaldstolerante band, der på lykke og fromme skramler fremad på landevejen i en søgen efter tilfældighederne – men tag ikke fejl: belysningen af et indfald, den rette harmoni mellem elementerne, forsøget på at finde og formidle nummerets væsen – mange og lange mandetimer bliver fyret af på den regning. For er der en traditionel rocksang, skal den jo prøves med brede keyboards, klokker og slagbas. En sang der startede med blot én akkord, åbner pludselig for spændende jazzede udvidelser, og der må gives prøver på bandets egen formåen ud i saxofoner og fløjter.

Det er legen, der er det interessante. Se huset blive stort og smukt, eller se det revet ned og bygget om til et lille skur, hvor bliktaget sad løst og blev ført bort af vinden. En ekstra terrasse med solskin om morgenen får smilet frem på bandets læber. Der åbnes og lukkes. Og sjovt nok ender man fra tid til anden der, hvor man startede. Med den allerførste vokalindspilning. Det første spæde og famlende forsøg på elbassen, hvor akkorderne måske ikke helt er lagt fast. Det søgende og sårbare er stadig pirrende.

I efterbehandlingen er det Jakob og Oliver, der slider i det. Hvilke nye roller skal indspilles, hvad skal ud, og hvad skal fremhæves? Vådt eller tørt? Koncentreret eller udvidet? Jakob søger klarhed og orden, Oliver kaos og bulder – men ikke sjældent når de så dybt i processen, at de bytter roller. Når numrene er færdige, kan det være svært at huske, hvem der har født hvilke ideer, og hvem der overhovedet har spillet hvad.

Vi er særdeles glade for at præsentere Skammens Vogn!

"Jeg er stærk. Og jeg ved hvor vi skal hen." Sådan lyder omkvædet på åbningsnummeret "Stærk Blues". Omkvædet kan ifølge forsanger Nikolaj Zeuthen sagtens tages for pålydende:
"I en anmeldelse...

Tickets
Skammens Vogn 100 DKK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve