Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Lilleheier gård

Det grenseløse Østfold - SPOLERT OG RUINERT

http://www.lilleheiergard.no
Organizer Lilleheier gård
Venue Lilleheier gård
Lilleheier gård
Date 5. October 2023
Open from 18:00 to 19:00

-De sivile skadene i haldendistriktet i 1716 og 1718.

Husker vi "Den store nordiske krigen" og avslutningen fordi en svensk konge døde på Fredriksten, og fordi krigen besto av handlinger som har blitt knyttet til det heroiske, nasjonale selvbildet? I kontrast til all omtale av mord-teorier, taktikk, våpen, uniformer og tradisjonelle militære krigshandlinger, får vi for første gang et innblikk i hvordan det var å leve i grensetraktene mens krigen herjet. Hva skjedde i distriktet da de svenske invasjonsstyrkene kom? Hvordan opplevde lokalbefolkningen det?
Med utgangspunkt i en lite brukt kilde og nye blikk på gamle beretninger, tegnes et nytt og lite kjent bilde av forholdene i våre nærområder. Eksemplene er fra Berg og Idd, men er allmenngyldige for både denne krigen og andre. Derfor er temaet dessverre fortsatt aktuelt, ikke minst akkurat i disse dager.

James Ronald Archer er arkivar ved Samlingsforvaltningen ved Østfoldmuseene med kontor i Halden, cand. philol. i etnologi og førstekonservator NMF.

Pris kr. 180,-

-De sivile skadene i haldendistriktet i 1716 og 1718.

Husker vi "Den store nordiske krigen" og avslutningen fordi en svensk konge døde på Fredriksten, og fordi krigen besto av handlinger som har blitt knyttet til det heroiske, nasjonale selvbildet? I kontrast til...

Spolert og ruinert- DET GRENSELØSE ØSTFOLD
-
0
+
180,00 NOK