Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Studenterhuset Aalborg

Image for Nordkraft Big Band & Maria Mendes (PT)
Obs: Gratis entré for studerende og unge u. 16. Gives i døren, så længe der er ledige billetter. Husk gyldigt studiekort eller ID.

SAUDADE – COLOR OF LOVE
Nordkraft Big Band og Maria Mendes (PT)


“At bringe jazz og Fado sammen har været det vigtigste og mest kunstnerisk tilfredsstillende arbejde, jeg har udført indtil nu og virkelig næret min sjæl. Det har været øjenåbnende at forbinde mig med den smukke arv, der kom fra mine forfædre."

Sådan lyder det fra den portugisiske multi-Grammy og Latin Grammy Award-nominerede vokalist og komponist Maria Mendes, for hvem det ikke er fremmed at leve mellem to forskellige verdener. Med hendes anmelderroste album Close To Me og Saudade, Color of Love fremhævede Mendes, som i øvrigt roses af så legendariske komponister som Quincy Jones og Hermeto Pascoal, hendes evne til at sammenbringe forskellige indtryk på en fantastisk måde med sin livlige fusion af orkesterjazz og portugisisk Fado, hendes hjemlands folkemusik.

Musikken er et resultat af en håndfuld ikoniske fados såsom Foi Deus, Tudo Isto É Fado og Barco Negro og traditionelle portugisiske sange såsom Quando Eu Era Pequenina og Verdes Anos fortolket til en fascinerende genre, der blander jazz, samtidsmusik og folkemusik.
En af Mendes favoritter er Com Que Voz, en gammel sang fra Portugal, hvis lyrik har mere end 500 år på bagen, skrevet af digteren Luis de Camões, som af mange betragtes som den portugisiske Shakespeare, og udødeliggjort af legenden og dronningen af fado, Amália Rodrigues. Denne sang åbner showet og sætter stemningen for en uforglemmelig aften hvor bigbandets frodige orkesterlyd når nye højder i det spændende samspil mellem Mendes' inderlige stemme, der synger historier om saudade, længsel og kærlighed.

Medvirkende: Nordkraft Big Band, Vladimir Nikolov (dir.) og Maria Mendes (vokal).


MARIA MENDES
Maria Mendes var den første portugisiske kunstner på plakaten på den ikoniske Blue Note Jazz Club i New York såvel som den første portugisiske vokalist/komponist, der indspillede to albums og optrådte live med det legendariske hollandske Metropole Orkest.
Med begge album Saudade, Color of Love (2022) og Close To Me (2019) opnåede Mendes et fantastisk samarbejde med den flere gange Grammy-nominerede John Beasley (US) og det multi-Grammy-nominerede og multivindende Metropole Orkest. Et orkester, der har eksisteret i 75 år og har samarbejdet med blandt andre Quincy Jones, Ella Fitzgerald, Snarky Puppy, Jacob Collier, Gregory Porter, Vince Mendoza, John Clayton og mange flere.
Med denne anerkendelse føjer Maria Mendes endnu en milepæl til sin allerede fremadstormende karriere, hvor hun ligeledes er blevet hædret med den hollandske musikpris EDISON og tidligere på året modtog Wayne Shorters godkendelser til at premiere hans moderne jazzstykke Gaia i Tyskland. Desuden var hendes sang Inverso, med Anat Cohen, en del af soundtracket til den Emmy-vindende sæbeopera Ouro Verde.

NORDKRAFT BIG BAND
Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig som et meget aktive, visionært og seriøst ensemble indenfor rytmisk musik. Nordkraft Big Band opstod i Aalborg i 2010 og har rødder i den europæiske og amerikanske bigband- tradition, men afsøger også formatets forskeligheder. Det 17 personer store bigband har udgivet flere plader af meget forskellig karakter og bliver bl.a. spillet på DR P8 Jazz. Bigbandet har også gennem interessante samarbejder og projekter gjort sig internationalt anerkendte. Senest gennem samarbejdet med den amerikanske saxofonist og komponist Remy Le Boeuf, der er chefdirigent for bigbandet i 2023 og 2024. Derudover har bigbandet samarbejdet med bl.a. John Clayton (US), Bob Mintzer (US), Robben Ford (US), Sinne Eeg, Bobo Moreno, Margrete Grarup, Aalborg Symfoniorkester, Nikolaj Bentzon, Aviaja Lumholt, Veronica Mortensen, Jimmy Jørgensen, Zika (GL), Martin Brygmann, Søren Sko, Dorthe Gerlach, Niels Jørgen Steen, Szhirley, Kaya Brüel, Allan Olsen, Birthe Kjær, Rasmus Bjerg og mange flere.


Nordkraft Big Band modtager bl.a. støtte fra Kulturministeriet, Aalborg Kommune og Statens Kunstfond.

Merchant legal name: AUC'S STUDENTERHUS

VAT: 16736341

Nordkraft Big Band & Maria Mendes (PT)

http://www.studenterhuset.dk
Organizer Studenterhuset Aalborg
Venue Studenterhuset Aalborg
Studenterhuset Aalborg
Date 16. May 2024
Open from 19:30
Show starts 20:00

Obs: Gratis entré for studerende og unge u. 16. Gives i døren, så længe der er ledige billetter. Husk gyldigt studiekort eller ID.

SAUDADE – COLOR OF LOVE
Nordkraft Big Band og Maria Mendes (PT)


“At bringe jazz og Fado sammen...

Nordkraft Big Band & Maria Mendes (PT)
-
0
+
150,00 DKK