Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
HØLEN KAFÈ AS

Image for Fernweh - verden på sykkel // Markus Stitz
Fernweh er det tyske ordet for den iblant smertefulle lengselen etter å se fjerntliggende steder - man kan kanskje oversette det med «fjernlengsel», det motsatte av hjemlengsel.

Da han vokste opp i Øst-Tyskand, oppdaget den nå Edinburgh-baserte filmskaperen, sykkelrutemakeren og forfatteren Markus Stitz friheten en sykkel kunne gi ham, selv den gang han var et barn som bodde bak jernteppet.

Markus gjorde Skottland til sitt hjem i 2009. Og etter å fullført sin første bikepacking-rute, den 250 km lange Capital Trail, syklet han verden rundt på en singlespeed-sykkel, 34 000 km, gjennom 26 land på mindre enn ett år, helt uten assistanse.

I 2019/20 gjennomførte han Highland Trail 550, Silk Road Mountain Race og Atlas Mountain Race - tre av de hardeste bikepackingrittene i verden - alt i løpet av ett år.

Siden den gang har han skildret grussykling og bikepacking i Storbritannia gjennom ulike kortfilmer. Boken hans "Great British Gravel Rides" er en samling av 26 ruter i England, Skottland og Wales, og inkluderer kjente navn fra den britiske sykkelscenen som Jenny Graham, Mark Beaumont og Josh Ibbett.

Hans siste bok, 'Bikepacking Scotland', er en samling av 20 inspirerende bikepackingruter spredt ut over det som har vært hans hjemland siden 2009.

I det siste har Markus jobbet med Route YC på Yorkshire-kysten, og og gjennom det utviklet et nettverk på tolv nye sykkelruter. I desember 2023 syklet han 1100 km på en lastesykkel fra Edinburgh via rute YC til Erfurt i Tyskland for å teste ruten.

Denne søndagen presenterer Markus både sine eventyr på sykkel verden rundt og bikepacking/grussykling i Skottland. Vi gleder oss stort, og håper mange har lyst til å legge søndagsturen innom Hølen Kafé for å høre en inspirerende fortelling!

Merchant legal name: HØLEN KAFÈ AS

VAT: 820873432

Fernweh - verden på sykkel // Markus Stitz

https://www.facebook.com/holenkafe.no/
Organizer HØLEN KAFÈ AS
Venue Hølen Kafé
Store Strandgate 9, Hølen, Norge
Date 12. May 2024
Open from 14:00

Fernweh er det tyske ordet for den iblant smertefulle lengselen etter å se fjerntliggende steder - man kan kanskje oversette det med «fjernlengsel», det motsatte av hjemlengsel.

Da han vokste opp i Øst-Tyskand, oppdaget den nå Edinburgh-baserte filmskaperen,...

Fernweh // Markus Stitz
-
0
+
200,00 NOK