Classic Album Sundays presenterer LCD SOUNDSYSTEM – Sound of Silver (DFA, 2007)

Laboratoriet (Kulturhuset)
06. May 2018
Doors open at 15:00
Doors closes at 18:00
Event starts at 16:00
http://www.classicalbumsundays.com

CLASSIC ALBUM SUNDAYS presenterer LCD Soundsystem ‘Sound of Silver’ (DFA, 2007) // Kent Horne med Fredrik Saroea (Datarock) // Laboratoriet (Kulturhuset) / Youngsgate 6, 0181 Oslo // søndag 6. mai 2018 / kl. 16-18 (dørene åpnes kl. 15)

Etter en seigvintret, tenksom, synkopert, revolusjonær og eksperimentell april måned med Nick Cave & The Bad Seeds, Bob Marley & The Wailers og de tyske psychkrautrockerne Can på lytteklubbmenyen livnar det i lundar med våryre mai, James Murphy og LCD Soundsystems diskopønkklassiker ‘Sound of Silver’.

RYTMISK PSYKODYNAMIKK
«Årets Plateutgivelse» hos The Guardian i 2007 ble også nominert til Grammy og flere andre priser, til tross for at det lenge så ut som det aldri skulle bli noe album i det hele tatt. Halvveis ut i låtskrivingen føltes musikken død og retningsløs for Murphy og oppfølgeren til Brooklynbandets selvtitulerte debut var i like dårlig forfatning som frontmannen selv.

Han gikk og kjente på ulike former for tap. Tap av kjæresten, av ungdommen og av egen tilhørighet - fremmedgjort i et samfunn i en by han tross alt elsket. I et forsøk på å gjenfinne mening med det hele gikk han til samtaler hos Dr. George Kamen. Da psykoterapeuten døde underveis i arbeidet med albumet gikk det sterkt innpå ham. Det gikk så langt at han vurderte å gjøre ende på det hele.

E2-E4, 45:33
Så løsnet det plutselig med en henvendelse fra en kant han minst ventet det; Nike ville ha musikk til lanseringen av sin Original Run-serie, og ut sprang «45:33»; ett, langt sammenhengende stykke inspirert av Manuel Göttschings solojam ‘E2-E4’ (Inteam, 1984). Som en slags «bonuslytt» benytter vi anledningen til å varme opp med ‘E2-E4’, fra dørene åpnes kl. 15.

Göttschings organiske strøm av elektroniske gitarlyder, med mange små variasjoner over enkle bestanddeler, ble kun avbrutt av sidebyttet midtveis, og hjalp Murphy inn i en flyt av overskuddsmateriale. 45:33 var spekket med kreative idéer og bruddstykker som ble gjenbrukt som basis for låtene på Sound of Silver.

ROCKEPOSITURENES ANTITESE
Albumet var samtidig en reaksjon på de enerverende rockemytene, eller det Murphy opplevde som intetsigende, påtatte positurer artister ofte spilte på for å tuske til seg oppmerksomhet. Strategien krever lite, men den funker, og er derfor forståelig, men for Murphy var fenomenet mest irriterende, eller som han fortalte Mojo i 2007;

"Rock, in general, gets away with that. It's like bad poetry. It's the 'Mystery of Rock.' People like that. I don't."

På ‘Sound of Silver’ fokuserer tekstene i stedet på ekte, gjerne egenopplevde problemer, undringer eller selvmotsigelser man kan oppleve i hverdagen: En frynsete dj som spiller for en gjeng tenåringer og savner vennene sine, eller en sørgende mann som nyter en kopp kaffe og samtidig irriterer seg over det nydelige været.

ALGORITMISK SPORTSGYMNASTIKK
For å riste av oss siste rest av vinterdøsen hopper vi inn i den gymnastiske rockemusikken til Brooklynbandet sammen med Fredrik Saroea, general for vårt eget hjemmebryggede elektronikadanseband Datarock - LCD’s sjangerfettere fra Bergen. Saroea deler sine erfaringer i samtale med lytteklubbvert Kent Horne, tar rundetidene på denne «devastating emotional punch», som The Guardian beskrev den infeksiøse skiva, og hører Sound of Silver fra begynnelse til slutt på vårt audiofile lydsystem.

Både 45:33 og Sound of Silver ble lansert nedlastbare via ulike digitale plattformer før de ble gjort tilgjengelige i tradisjonelle fysiske formater. Fortsatt noe opportunt i 2007. DFA Records sørget som vanlig også for å gi LP-utgaven eksepsjonell og tilpasset sonisk bearbeiding etterhvert, og en fysisk innpakning den fortjener. Vi lar derfor vinylformatet ta oss gjennom albumet slik vi pleier.


KJØREPLAN
kl. 15.00 dørene åpnes/bonuslytt: Manuel Göttsching ‘E2-E4’ (spilletid: 58:40)
kl. 16.00 plateprat; Kent Horne m/Fredrik Saroea
kl. 16.30 albumlytt; LCD Soundsystem ‘Sound of Silver’ (spilletid: 55:55)
kl. 17.30 plateprat; inkludert publikum
kl. 18.00 avrunding

AUDIOMENY
Duet Audios rause anlegg for vellyd sørger for at du får oppleve musikken på best mulig vis. Menyen ser denne gang slik ut:

- PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
- TONEARM: Jelko 12"
- PICKUP: Dynavector XX2 MK2
- FORFORSTERKER: Ayon Auris
- EFFEKTFORSTERKER: 4 x Auralic Merak monoblokker (2x800 Watt)
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMKABLER: Oyaide Tunami
- STRØMRENSER: Isol-8

PS. Publikum vil bli oppfordret til å slå av mobilen og dempe samtalene under albumspillingen.

This event has concluded already.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve