Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
KAFÉ HÆRVERK

Bladed - slippkonsert for The Ballad Of The Hammer And The Nail

http://kafe-haerverk.com
Organizer KAFÉ HÆRVERK
Venue Kafé Hærverk
Hausmanns gate 34, Oslo, Norge
Date 01. October 2020
Open from 20:00
Show starts 21:00
Min. age 20

Bladed er vokalist, komponist og produsent Anita Kaasbølls soloprosjekt. Det startet i 2004 som en improvisasjons-duo sammen med gitarist Stian Westerhus mens de gikk på jazzlinja ved NTNU, og siden da har Kaasbøll samarbeidet med et knippe av Norges mest særegne og kreative musikere.

Bladed har alltid gått på tvers av sjangergrenser og stadig utforsket nye uttrykk og lydbilder innenfor et vidt pop/rock-format. Debuten «Mangled Dreams» (Crispin Glover Records 2009) kan beskrives som seig støyrock med vokal, over løse låtstrukturer og elementer av lydimprovisasjon. Rockeweb trillet terningkast 6 og kalte Bladed «en rein naturkraft». Oppfølgeren «Once We Were Wild» (CGR 2013) har et tørrere og tyngre rock-orientert sound med mer sjangertro låtstrukturer, iblandet supplerende og kontrasterende støyelementer. Musikk fra Norge skrev at «albumet er som om Nick Cave skiftet kjønn og skramlet sammen Birthday Party for å lage den perfekte pop/rock-plata, og det er faktisk fullt mulig at denne er det. Dette er rett og slett vanvittig bra.» Bladeds tredje album «Halloween In Bagamoyo» (CGR 2015) er en slags fusjon av vestlig rock, avantgarde støy, afrikansk blues og nordisk soul. Popmonitor Berlin skrev at «Bladed forener kunstpop og indierock. Halloween In Bagamoyo etterlater seg et insisterende ønske om å bli spilt igjen og igjen. Låtene er komplekse og sjelfulle, og de er dyktig og lekent arrangert. Anita Kaasbøll er en kunstner som mangler sidestykke.»
Nå er Bladed aktuell med sitt fjerde album, «The Ballad Of The Hammer And The Nail». Her har Anita Kaasbøll jobbet tett med musiker og produsent Kenneth Ishak fra Beezewax, Heyerdahl, Universet m.m. De to har gitt plata et gjennomgående analogt og upolert ytre hvor instrumenteringen er mer tilbakeholden enn på de forutgående utgivelsene og overlater større plass til Kaasbølls karakteristiske vokal og sterke melodier. Komposisjonene har klare referanser til kunstmusikk og bruker disse elementene i en ramme av indiepop. Med vokalen som det sentrale elementet i komposisjonen, har musikken utviklet seg i retning av et mer organisk og lavmælt uttrykk hvor det har handlet om å tone ned de høylytte virkemidlene uten å miste energien, om å rope med innestemme. Tekstene, skrevet av Thomas Oxem, svinger mellom naivisme og satire til sitater og allegorier som refererer inspirasjonskilder innen psykoanalytisk symbolisme og klassisk litteratur. Tematikken spenner vidt og omhandler kjærlighet til naturen og kulturlandskapet i Vesterålen, global ressursforvaltning, en nesten akseptert hverdagsrasisme, identitetssøken, Peter Pan-syndrom og fremmedgjøring, i tillegg til sjokket og savnet etter det brå tapet av en nær venn.

Bladed er vokalist, komponist og produsent Anita Kaasbølls soloprosjekt. Det startet i 2004 som en improvisasjons-duo sammen med gitarist Stian Westerhus mens de gikk på jazzlinja ved NTNU, og siden da har Kaasbøll samarbeidet med et knippe av Norges mest særegne og kreative...

Tickets
Ordinær 200 NOK
-
0
+
Products / other
Bladed - The Ballad Of The Hammer And The Nail LP 100 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve